U bent hier: Homepage Asbestemming Algemeen

Algemeen

Contact

De afdeling asbestemming is telefonisch rechtstreeks bereikbaar:

Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur
Telefoonnummer +31 (0)53 475 60 50

Team asbestemming

Na het afscheid van een dierbare is tijd nodig om een plek te geven aan het verlies. Veel nabestaanden hebben de behoefte aan een plaats waar de overledene respectvol herdacht kan worden. Hiervoor bestaan diverse mogelijkheden.

Na de wettelijke wachttijd van één maand na de crematie mag de as door ons worden vrijgegeven en mag u er als nabestaande een bestemming aan geven. U mag dit zelf doen, zonder tussenkomst van een uitvaartonderneming.

Wij informeren u graag.

Heeft u vragen over asbestemming?

Wij zijn u graag van dienst bij het nemen van de beslissing en laten u graag de verschillende mogelijkheden van asbestemming zien, evenals de grote collectie aan sierurnen, gedenktekens en overige waardevolle herinneringen.

Algemene Nis

De wet bepaalt dat de as van een overledene één maand in het crematorium bewaard moet blijven, voordat deze uitgegeven mag worden aan de nabestaanden. Na deze periode krijgt de as de bestemming die u er aan wilt geven. Tot die tijd bewaren wij de as in de algemene nis in het crematorium.

De algemene nis is niet toegankelijk voor bezoekers.

Uitstel algemene nis

Het kan zijn dat u na de wettelijke bewaartermijn van een maand nog geen beslissing heeft kunnen nemen over de asbestemming. U kunt in dat geval de keuze nog even uitstellen. Tot een half jaar na de crematie kunnen wij de urn kosteloos voor u bewaren in de algemene nis. Het is echter niet mogelijk om deze ruimte te bezoeken. Mocht u deze termijn nog verder willen verlengen neemt u dan contact met ons op.