U bent hier: Homepage Asbestemming Verstrooien Strooiveld Borne

Strooiveld Borne

Strooiveld 't Dreteler

Het strooiveld (’t Dreteler) in Borne bestaat uit de hele weide aan de voorzijde (of links) van de sloot. Voor de haag, die in een halve cirkel is geplaatst, bestaat de mogelijkheid om op een wat beschuttere plek te verstrooien met familie, op de weide erachter mag zowel met als zonder familie verstrooid worden. De weide zal 2 keer per jaar gemaaid worden, het maaisel zal op ons terrein gecomposteerd en weer gebruikt worden. Op de weide worden maaipaden aangelegd zodat ook op de weide verstrooid kan worden. De maaipaden worden 1 x per 2 weken gemaaid en zullen elk half jaar anders over de weide lopen. De omliggende bloemenperken, die bestaan uit een vlindermengsel worden niet gemaaid.

Bij de urnenmuur ’t Hollink bestaat de mogelijkheid om op de betonnen muurtjes een roestvrijstalen herinneringsplaatje te plaatsen. Meer informatie over de mogelijkheden in Borne en een plattegrond vindt u in dit document.

De Scheg

’t Oosterik en ‘t Hollink

De speciaal ontworpen urnenmuur, de Scheg, van het crematorium in Borne loopt in S-vorm door het kampenlandschap. De urn kan in de Scheg geplaatst worden in een dichte urnennis (’t Oosterik) of in een open urnennis (’t Hollink).