U bent hier: Homepage Asbestemming Verstrooien Strooivelden Almelo

Strooivelden Almelo

Het crematorium in Almelo heeft een gedenkpark met vier strooivelden, waaronder één voor kinderen. Hieronder vindt u een korte beschrijving. Voor meer informatie kunt op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur contact opnemen met de afdeling asbestemming via telefoonnummer +31 (0)53 475 60 50.

Hoge Weide

Gedenkpark Almelo

Dit strooiveld ligt aan de rand van het gedenkpark in Almelo. Tussen het groen heeft u een prachtig uitzicht over de weilanden. Op de Hoge Weide worden vanaf de ingebruikneming van het crematorium de algemene verstrooiingen zonder aanwezigheid van nabestaanden gedaan. Daarnaast worden ook verstrooiingen uitgevoerd in aanwezigheid van familie.

’t Veld en de Heuvel

Deze aangrenzende strooivelden zijn gescheiden door een wandelpad. Hier staat een aantal bankjes om even te gaan zitten en te gedenken. Rondom beide velden is het mogelijk een gedenkplek te creëren en een naamplaatje aan een zuil te bevestigen. De Heuvel is het strooiveld dat direct vooraan in het gedenkpark ligt.

Het Vlinderhofje

Net als in Enschede is er in Almelo een strooiveld speciaal voor overleden kinderen en foetussen die via het ziekenhuis bij ons zijn gecremeerd. Ter nagedachtenis staat hier een vlinderboom met kleurige, kunststoffen vlinders. Daarop kan de naam, een gedicht of een foto gezet worden. Daarnaast is er een keramische zuil voor gedachtenisplaatjes.