U bent hier: Homepage Locaties Oldenzaal

Crematorium Oldenzaal

Het crematorium in Oldenzaal, aan de rand van de stad, staat in een prachtige, natuurlijke omgeving. Het inventieve ontwerp is kleinschalig, licht en ruimtelijk en bestaat uit twee bouwlagen: op de begane grond de aula en de foyer en in het souterrain de familiekamer en de ontvangst van de overledene.

Aula en foyer

Het crematorium in Oldenzaal bestaat uit twee bouwlagen: op de begane grond de aula en de foyer en in het souterrain de familiekamer en de ontvangst van de overledene. Vanuit het souterrain kan de kist met de overledene in en uit de aula worden gebracht met een speciale heffer. Uiteraard kan de overledene ook via de foyer worden ingedragen, als dat de wens is.

De aula heeft comfortabele, gestoffeerde banken en biedt plaats aan 110 gasten. Daarnaast is er een foyer met terras waar gasten/genodigden voorafgaand aan de plechtigheid ontvangen worden en waar nabestaanden en gasten elkaar na de plechtigheid kunnen ontmoeten ter nagedachtenis van de overledene. Als het aantal gasten groter is dan de aula toelaat, kan de foyer bovendien bij de aula aangetrokken worden waardoor ruimte ontstaat voor 200 gasten.

Door de grote, glazen puien in de aula en de foyer is er niet alleen een schitterend vergezicht maar ook veel natuurlijk lichtinval. Daarmee wordt een lichte, rustige en ruimtelijke sfeer gecreëerd en een duidelijke verbinding met buiten gelegd. 

Aula

De beklede banken in de aula bieden ruimte aan 110 gasten. Het openen van de deuren tussen de foyer en aula creëert extra ruimte voor in totaal ongeveer 200 gasten. De glazen puien in zowel aula als foyer bieden een weids zicht op de groene omgeving. 

Familiekamer

De familiekamer in het souterrain is intiem en sfeervol ingericht en bevindt zich naast de ontvangstruimte voor de overledene. Indien gewenst, is hier ruimte voor persoonlijke afscheidsrituelen. 

Exclusiviteit

Het gehele crematorium staat voor iedere plechtigheid exclusief ter beschikking. Dit, in combinatie met de beslotenheid van de prachtige locatie, zorgt voor een versterkt gevoel van saamhorigheid en verbondenheid. 

Catering

Voorafgaand en/of na afloop van een plechtigheid kan gebruik gemaakt worden van uitgebreide cateringmogelijkheden. Voor iedere wens en elk budget zijn er passende mogelijkheden. Kijk onder catering of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Asbestemming

In Oldenzaal beschikken wij niet over een strooiveld. Wel kunt er voor kiezen om de as te (laten) verstrooien of bij laten zetten op de naastgelegen begraafplaats. Over deze en de overige mogelijkheden op het gebied van het bewaren of verwerken van de as geven wij u graag een passend advies. 

De afdeling asbestemming is bereikbaar via via telefoonnummer +31 (0)53 475 60 50.