U bent hier: Homepage Over ons Geen moederdag

Geen moederdag

Geen moederdag - zondag 9 mei 16.00 uur

Bij de heropening van de locatie Enschede en in ons magazine 'SLOTakkoord' was er een prominente rol voor de Twentse theatermaakster Magda Nij Bijvank. Magda was vijftien jaar geleden in ons crematorium waar ze haar moederwens ongewild achter zich moest laten en nóg kan het haar zo nu en dan in de greep hebben. Houdt het dan nooit op vraagt zij zich af? Het gemis, het onvervulde verlangen, de angst voor later. Issues waar ze niet dagelijks, maar toch regelmatig mee geconfronteerd wordt. Magda vroeg het aan andere vrouwen, die ieder om eigen redenen geen moeder zijn of zullen worden: “Wat is jouw verhaal en hoe doe jij het?” En zo ontstond er een theaterprogramma met persoonlijke verhalen en ontboezemingen. Een programma voor en over Geen Moeders. Over vrouwen die ongewild kinderloos zijn én over vrouwen die er zelf voor gekozen hebben en alle nuances die ertussen in zitten.  

Dit theaterprogramma is vanuit het Wilminktheater op zondag 9 mei vanaf 16.00 uur eenmalig via een livestream te volgen. Het programma bevat optredens van diverse artiesten, een huisband, een ode, een serenade, poëzie en een column. Rode draad in het programma is Magda, die samen met de presentator de vragen en issues laveert die er zijn rondom het thema. Zo ontstaat er een openhartig gesprek. Eentje zonder taboes, met lef, maar ook met fingerspitzengefühl en met de nodige relativering en humor. 

Ticket reserveren

“Geen Moederdag” is een cadeau voor vrouwen die geen moeder zijn. Door de steun van Crematoria Twente kan het cadeau ook écht een cadeau zijn en is deze bijzondere voorstelling gratis te volgen. Crematoria Twente wil maatschappelijk betrokken en van betekenis zijn ook voor de onzichtbare moeders. Voor al deze vrouwen is het mogelijk om een ticket te reserveren op geenmoederdag.nl