U bent hier: Homepage Over ons Downloads

Informatie & downloads

Folders Crematoria Twente

Wilt u liever één of meerdere exemplaren van onze folders per post ontvangen? Dat kan. Laat het ons weten via (053) 475 60 60 of info@crematoriatwente.nl.

Algemene Voorwaarden en Huisregels

Een van de doelstellingen van Crematoria Twente is bij te dragen aan een afscheid dat past bij de persoon en het leven van de overledene. Een afscheid als dierbare herinnering, als troost en inspiratie voor later. Inlevingsvermogen, aandacht, gastvrijheid, betrokkenheid en flexibiliteit zijn daarbij belangrijke aandachtspunten.

Wel zijn wij gehouden te handelen conform wettelijke bepalingen van onder andere de Wet op de Lijkbezorging. Crematoria Twente werkt volgens de algemene voorwaarden opgesteld door de LVC (Landelijke Vereniging van Crematoria). Deze algemene voorwaarden kunt u hier downloaden.

Binnen de LVC (landelijke vereniging van crematoria) zijn er verder afspraken gemaakt over voor crematie geschikte uitvaartkisten en andere lijkomhulsels die zijn vastgelegd in een kwaliteitsnorm. Op de website van de LVC is een materialenlijst te vinden.  

Binnen onze crematoria gelden verder onze huisregels en ook op het terrein van Crematoria Twente gelden een aantal regels om de orde op het terrein te bewaren en een prettig en respectvol gebruik voor iedereen mogelijk te maken. 

Informatie voor kinderen

Doodgewoon in de klas

Informatie rondom overlijden

Op de website van de Rijksoverheid vindt u uitgebreide informatie over wat u moet weten en regelen rondom een overlijden.

Website rijksoverheid

Museum Tot Zover

Hoe gaan we om met de dood? Die vraag staat centraal bij Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover.

Museum Tot Zover
Logo Landelijke Vereniging van Crematoria

LVC

Crematoria Twente is aangesloten bij de landelijke vereniging van crematoria (LVC). Meer informatie over de branchevereniging vindt u op de website van de LVC. 

Meer informatie over LVC