U bent hier: Homepage Over ons Downloads

Informatie & downloads

Veelgestelde vragen rondom het coronavirus

Crematoria Twente houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwkeurig in de gaten en volgt daarbij de instructies van de landelijke verenigingen in de uitvaartbranche op. De brancheverenigingen hebben nauw contact met het RIVM en de GGD. In dit document geven wij antwoord op veelgestelde vragen.

Ook hebben wij aanvullende maatregelen getroffen voor de afspraken met betrekking tot de bestemming van de as. Deze zijn hier terug te lezen. 

Mist u informatie of heeft u een vraag die hier niet bij staat neemt u dan contact met ons op via 053 4 75 6060 of via info@crematoriatwente.nl

Factsheets van onze vestigingen

We willen u graag een goed beeld geven van onze crematoria in Enschede, Almelo, Borne en Oldenzaal. Daarom hebben we factsheets samengesteld waarmee u zich een indruk kunt vormen van de locaties.

Folders Crematoria Twente

Wilt u liever één of meerdere exemplaren van onze factsheets of folders per post ontvangen? Dat kan. Laat het ons weten via (053) 475 60 60 of info@crematoriatwente.nl.

Algemene Voorwaarden en Huisregels

Een van de doelstellingen van Crematoria Twente is bij te dragen aan een afscheid dat past bij de persoon en het leven van de overledene. Een afscheid als dierbare herinnering, als troost en inspiratie voor later. Inlevingsvermogen, aandacht, gastvrijheid, betrokkenheid en flexibiliteit zijn daarbij belangrijke aandachtspunten.

Wel zijn wij gehouden te handelen conform wettelijke bepalingen van onder andere de Wet op de Lijkbezorging. Cremaotria Twente werkt volgens de algemene voorwaarden opgesteld door de LVC (Landelijke Vereniging van Crematoria). Deze algemene voorwaarden kunt u hier downloaden.

Binnen de LVC (landelijke vereniging van crematoria) zijn er verder afspraken gemaakt over voor crematie geschikte uitvaartkisten en andere lijkomhulsels die zijn vastgelegd in een kwaliteitsnorm. Op de website van de LVC is een materialenlijst te vinden.  

Binnen onze crematoria gelden verder onze huisregels en ook op het terrein van Crematoria Twente gelden een aantal regels om de orde op het terrein te bewaren en een prettig en respectvol gebruik voor iedereen mogelijk te maken. 

Logo Uitvaart Informatie Hulplijn

SCU

Crematoria Twente participeert in de Stichting Centrum voor Uitvaartinformatie (SCU). Deze stichting heeft tot doel alle informatie rondom overlijden, uitvaart en nazorg te bundelen en breed beschikbaar te stellen (www.uitvaartinformatiehulplijn.nl). 

Download de brochure van SCU
Logo Landelijke Vereniging van Crematoria

LVC

Crematoria Twente is aangesloten bij de landelijke vereniging van crematoria (LVC). Meer informatie over de branchevereniging vindt u op de website van de LVC. 

Meer informatie over LVC