U bent hier: Homepage Over ons Nieuws Corona

Nieuws Corona

Informatie rondom het coronavirus

Crematoria Twente houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwkeurig in de gaten en volgt daarbij de instructies van de landelijke verenigingen in de uitvaartbranche op. De brancheverenigingen hebben nauw contact met het RIVM en de GGD. 

N.a.v. de persconferentie van dinsdag 15 februari is duidelijk geworden dat alle beperkingen voor de uitvaartbranche worden opgeheven met ingang van vrijdag 18 februari. Dat bekent o.a. dat met ingang van 18 februari de 1,5 meter regel vervalt waardoor het aantal gasten van voor de coronaperiode weer mogelijk is. Een coronatoegangsbewijs is bij een uitvaart niet nodig en er hoeven geen mondkapjes meer te worden gedragen. De aantallen die per ruimte mogelijk zijn hier terug te vinden.

Mist u informatie of heeft u een vraag neemt u dan contact met ons op via 053 4 75 6060 of via info@crematoriatwente.nl

Tijdelijke gedenkplekken

Op de vier locaties van Crematoria Twente zijn tijdelijke gedenkplekken ingericht. Voor nabestaanden die in deze tijd afscheid hebben moeten nemen, maar ook voor degene die niet bij een uitvaart aanwezig konden zijn. Op deze plekken staat een mooi gedicht dat speciaal voor deze periode is geschreven door de Enschedese dichter Regine Hilhorst. Zij heeft zelf haar vader verloren aan corona en is dus helaas ervaringsdeskundige. Bij de plek kunnen nabestaanden, gasten en iedereen die niet aanwezig konden zijn bij de plechtigheid een steen achterlaten met daarop een persoonlijke boodschap. Na de coronatijd krijgen de stenen een mooie plek in het gedenkpark.

In het filmpje draagt Regine Hilhorst het gedicht voor onder muzikale begeleiding van Hannah Wit.

BRUG

Strek je hand en voel de mijne
Voorbij het zicht blijf ik dichtbij

Mijn levend lijf heeft je verlaten
Toch ben ik er als je me roept

Noem mijn naam en neem me mee
Gedragen ga ik nooit verloren

Proost op mij in goed gezelschap
Later, als dichtbij weer mag

En mis je troost van warme armen
In herinnering hou ik je vast

Ik toost op jou, de achterblijver
Dat je mijn eind gaat zien als nieuw begin

Strek je hand en voel de mijne
Voorbij het zicht blijf ik dichtbij

©April 2020 Regine Hilhorst