U bent hier: Homepage Over ons Nieuws ​​​​​​​Open dag en uitvaartfestival crematorium Enschede

​​​​​​​Open dag en uitvaartfestival crematorium Enschede

Na 2 jaar uitstel kunnen we de gerenoveerde locatie in Enschede eindelijk tonen aan een breed publiek.

Tekst gaat verder onder de foto

Zondag 15 mei 2022 zet Crematoria Twente, locatie Enschede (in de volksmond bekend als het crematorium in Usselo), haar deuren open voor het publiek. Het crematorium is in 2018/2019 grondig verbouwd. Geïnteresseerden zijn van harte welkom voor een kijkje achter de schermen. Er kan kennis gemaakt worden met alles wat het crematorium te bieden heeft bij een uitvaart, de bestemming van de as van overledenen en het herinneren. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er diverse activiteiten op en om de locatie in Enschede. Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis. Bij het informatiepunt ontvangt men een plattegrond, een kop koffie/thee en kan er vervolgens een eigen route worden bepaald.  

Buiten zijn diverse activiteiten zoals een poëziewandeling, een #kistfie (het maken van een selfie met/bij/naast een kist), het aansteken van een kaarsje en zullen er om 12.15, 13.45 en 15.15 uur strooi demonstraties zijn. Dit wordt voor deze gelegenheid gedaan met fijn schelpenzand, dat een vergelijkbare structuur heeft. Medewerkers staan klaar voor een rondleiding over het park (tijden: 11.45, 13.15 en 14.45 uur) en samen met publiek en een heuse DJ wil Crematoria Twente een top 20 uitvaartmuziek samenstellen. Muziek speelt niet alleen een belangrijke rol tijdens een uitvaart, maar ook op deze Open Dag. Muziek verbindt, het herinnert en zit vol emotie.  

Binnen zijn diverse ruimtes tijdens de Open Dag te bezoeken. Ook de ovenruimte kan bekeken worden. Medewerkers zijn aanwezig voor het geven van uitleg en het beantwoorden van vragen. Dichter en theatermaker Regine Hilhorst zal om 13.00 uur en 15.00 uur binnen voordragen, vertellen en zingen uit de troostbundel ‘Hoe zeg je dag als je iemand niet kunt missen’. Verzekerd zijn van een plek? Aanmelden kan via opendag@crematoriatwente.nl o.v.v. ‘Hoe zeg je dag’.     

Ook kinderen zijn van harte welkom! Buiten is er een kleur/knutsel tafel voor de allerkleinsten en voor kinderen tussen 8 en 12 jaar is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij de kindervoorstelling ‘Lena in een Lijstje’. Een vrolijke kindervoorstelling over de dood. De voorstelling zal twee keer worden opgevoerd om 12.00 uur en 14.00 uur en is inclusief nagesprek. Ook ouders zijn welkom om te blijven kijken. Aanmelden voor deze voorstelling is verplicht en kan via opendag@crematoriatwente.nl o.v.v. ‘Lena in een Lijstje’ en bijbehorende naam/namen. We hebben een beperkt aantal plaatsen en vol is vol.

Open Dag Crematoria Twente | Locatie Enschede/Usselo | 11.00 - 16.00 uur | vragen via opendag@crematoriatwente.nl

22 april 2022