U bent hier: Homepage Over ons Nieuws Strooiveld en scheg crematorium Borne geopend

Strooiveld en scheg crematorium Borne geopend

Op woensdag 17 april zijn het strooiveld en de speciaal ontworpen urnenmuur (scheg) van het crematorium in Borne geopend. Genodigden waren de families Dreteler en Oosterik, die respectievelijk het strooiveld en een gedeelte van de scheg naar zich vernoemd kregen.

Tekst gaat verder onder de foto

Al wandelend door de scheg, die in S-vorm door het kampenlandschap loopt, onthulden leden van de families zelf ‘hun’ naambordjes. Ook familie Hollink kreeg een deel van de scheg naar zich vernoemd. Omdat van deze familie geen nazaten meer leven, werd de opening van dat deel verricht door Peter Molema, directeur/bestuurder van Crematoria Twente.

Verbinding tussen vroeger en nu

Van generatie op generatie was de grond waarop het crematorium gebouw is in bezit van de families Dreteler, Oosterik en Hollink. Om een verbinding te maken tussen vroeger en nu hebben het strooiveld en de scheg de namen gekregen van deze families.

Strooiveld in gereedheid gebracht

Ten tijde van de opening kon het bijbehorende strooiveld nog niet in gebruik genomen worden. De grond moest gereed gemaakt worden voor het verstrooien van as. Inmiddels zijn de nodige werkzaamheden daarvoor verricht en staan de eerste asverstrooiingen gepland. 

18 april 2019